05 januari 2011

decoration // ideeën voor een (t)huis




Alvast een gelukkig nieuwjaar! 
Dat 2011 een jaar mag worden van vele veranderingen en vooral veel geluk in alles wat jullie ondernemen.
2011 wordt voor mij en mijn boyfriend het jaar der grote veranderingen...
Vorig jaar heeft mijn liefje een huisje gekocht in Hoegaarden -een mooi dorpje in de buurt van Tienen-.
Rond november 2011 gaan we daar in beginnen werken en nu is het vooral zoeken hoe en wat we ermee willen doen. Aangezien hij nog maar de enige is die werkt en ik nog altijd studeer zijn we nu volop aan het sparen (mijn deel gaat nog niet zo geweldig groot zijn, maar het is een begin).
We hebben allebei een dure smaak, maar zijn tot de conclusie gekomen dat niet alles van het begin gaat (eigenlijk wisten we dit al zeer lang :))
Voor mijn verjaardag, kerstmis e.d. vraag ik nu constant dingen voor de uitzet ;). Zo hebben we al een 130-delig bestek gekregen, 48 glazen (12 champagne, witte, rode en bourgogne) en vele IKEA bonnen ;).

mijn ideetjes ga ik vanaf nu hier posten, zo heb ik ook in ene weg een "bouwboek" sites e.d. zal ik er ook bijzetten zodat jullie zelf ook ideetjes kunnen opdoen ;). Ik kan nog geen foto's posten van hoe het geworden is want het duurt nog 11 maanden eer we beginnen ;).
Mijn inspiratie haal ik ook uit tijdschriften. We hebben al een abonnement op een paar magazines die zich specialiseren in interieurs en verbouwingen. 

Deze foto's vond ik op het internet en zijn een voorbeeld van hoe onze vloeren gaan worden. .

www.sensovloeren.be
Gietvloeren zijn kunststof vloersystemen die vloeibaar met de hand gegoten worden.
Gietvloeren zijn naadloos, vloeistofdicht en kunnen in één stuk worden aangebracht.
Een gietvloer kan in elke kleur en kleurcombinatie worden samengesteld, makkelijk in onderhoud en ruimtevergrotend.

Ook deze muur is een heel leuk idee :) aangezien we de keuken en de woonkamer met elkaar willen verbinden gaan we de muur moeten openbreken, maar het is een draagmuur en een draagbalk van 5m is een beetje lang, vandaar dat we misschien aan onze architect gaan vragen hoe we het kunnen oplossen en misschien kijken of dit geen idee is :).
In de keuken zou ik graag een grote muur hebben die ik dan schilder met speciale bordverf zodat ik of mijn toekomstige kinderen erop kunnen schrijven. Handig om lieve boodschappen achter te laten voor je lover.

Als keuken zoeken we een keuken met een mooi eiland... het eiland wordt waarschijnlijk langs een kant tegen de muur geplaatst wegens te kleine keuken en te lage ramen, zodat we geen ramen moeten uitbreken. De perfecte keuken hebben we nog niet gevonden, maar als je op zoek bent naar goedkope keukens zeker eens langsgaan bij bedrijven zoals DSM keukens. Deze verkopen toonzaalmodellen tegen redelijke prijzen (incl. toestellen & 21% btw)

Voor meubels gaan we eerst kijken bij verschillende winkels, misschien komen we ergens wel koopjes tegen ;).
Maar het liefst van al zou ik deze stoelen (links) ooit rond mijn tafel zien staan.
Deze stoelen van Arne Jacobsen zijn mijn eerste keus, maar kosten 400 euro/stuk.
Bij IKEA heb ik dan weer de rechtste stoel zien staan. Het zijn ook zeer mooie stoelen en een stuk goedkoper ;) 39.95 euro/stuk.





Als eetkamertafel wou ik nooit een tafel met glas. Maar mijn vriend heeft mij overtuigd en toen heb ik deze "goedkope" bij IKEA gezien, een mooie witte tafel die wel wat accenten kan gebruiken.












Verlichting speelt ook een zeer grote rol in mijn toekomstige eetkamer/keuken. In het begin niet iets te duur en dan verwijs ik weer direct naar IKEA. Zij hebben zeer mooie en niet zo dure materialen die je direct kunt integreren in elk huis, naargelang je stijl. Onze stijl is modern met enkele toetsen klassiek en design. De echte designstukken gaan we denk ik pas kopen als we bejaard zijn en genoeg spaarcentjes hebben. Maar tot nu toe vind ik alles nog bij IKEA ;). 
tot hiertoe heb ik enkel de keuken besproken... andere kamers/ ideeën volgen snel ;)

toekomstige keukenlamp... waarschijnlijk 2 maal boven de eettafel.



Dat was het dan alvast voor de keuken/eetkamer .... het wordt nog meer uitgewerkt, naargelang de zoektocht vordert dus be there or be square ;)








Geen opmerkingen:

Een reactie posten